Начало Бокс Купа „Странджа“ става част от Диамантена лига
0

Купа „Странджа“ става част от Диамантена лига

Купа „Странджа“ става част от Диамантена лига
0

Най-старият боксов турнир в Европа – Купа „Странджа“ ще бъде част от престижна верига. Това бе обявено от президента на федерацията Красимир Инински. Той присъства на награждаването на Стойка Кръстева със „Златна ръкавица“. Олимпийската шампионка от Токио получи приз от Пресклуб „България“ за цялостен принос през кариерата й.

Купа „Странджа“ ще се проведе от 20 до 27 февруари в София. За пръв път тя ще бъде с награден фонд, като премии ще се изплащат на всички призьори в отделните категории. Парите са осигурени от Международната федерация ИБА.

Подробности ще обявим на отделна пресконференция. Засега мога да кажа, че интересът е много голям. България ще бъде първата страна, домакин на такова събитие. Още има да се уточнят някои детайли, но признанието за нас като федерация е много голямо“, каза Инински.

Относно наградата на Стойка той заяви: Каквото и да кажа за Стойка, ще е малко. Убеден съм, че заедно с нея ще продължим да постигаме победи и да покоряваме върхове. Имаме сериозни планове и с много работа, ще успеем“.

Кръстева пък сподели: „Благодаря за това признание. За мен е чест, но това е оценка на труда на всички хора, които са били около мен през годините. Винаги съм казвала, че без хората до мен, това нямаше как да се случи“.

Олимпийската шампионка допълни, че в последните месеци децата, които тренират при нея и Борислав Георгиев в БК „Локомотив“ са се увеличи още и вече наброяват около 110. Тя също така сподели, че след Олимпийското злато като състезател, мечтае да допринесе за такъв успех и на свой състезател в близко бъдеще.