Начало Бокс Красимир Инински: Страхотно! Стойка може да спечели и Олимпийската титла
0

Красимир Инински: Страхотно! Стойка може да спечели и Олимпийската титла

Красимир Инински: Страхотно! Стойка може да спечели и Олимпийската титла
0

Президентът на родната федерация по бокс Красимир Инински бе изключително щастлив и развълнуван от успеха на Стойка Кръстева. Той поздрави националката ни за достигнатия полуфинал на олимпийския турнир в категория до 51 килограма и изрази увереност, че тя може да покори и върха в Токио.

Трудно се намират думи в момента. Напълно заслужен успех. Щастлив съм, че с усърдието и упоритостта си Стойка написа името си в историята на българския бокс„, бяха първите думи на Инински.

Той сподели и за начина, по който върна Кръстева на ринга, след като преди три години тя се бе отказала. „Водихме много разговори с нея през годините, че тя има класата и уменията, за да достигне до най-високото ниво. Успяхме да я убедим да се върне на ринга, след като си бе взела почивка, като всичко това е доказателство за нейните качества„, каза още шефът на федерацията.

Относно шансовете на Стойка за титла, той заяви: „Убеден съм, че Стойка няма да се задоволи само с този полуфинал. Но Олимпийските игри не са приключили. Тя има сили за златото и съм убеден, че ще покаже това и в предстоящия полуфинал„, заяви Инински.

LAP.BG

Той не пропусна да поздрави и щаба на Стойка Кръстева. „Стойка е пример, че трябва да се работи постоянно и никой не трябва да се отказва. С усилия и труд се постигат нужните резултати. Много съм щастлив, най-вече и заради начина, по който Стойка постигна този успех. С убедителна и много качествена игра. Страхотно представяне, за което поздравявам както нея, така и целия щаб, който се труди неуморно, за да стигнем до този резултат“, каза за БФ Бокс Красимир Инински.

Спечеленото отличие от Стойка Кръстева е първо в историята на женския бокс в България. Дотук страната ни има 4 златни, 5 сребърни и 9 бронзови медала, като последният бе дело на Тервел Пулев в категория до 91 килограма от Лондон 2012.

LAP.BG