Начало Бокс Стойка загря за Токио с титла в Ботевград
0

Стойка загря за Токио с титла в Ботевград

Стойка загря за Токио с титла в Ботевград
0

Двукратната европейска шампионка Стойка Кръстева от „Локомотив” София спечели титлата в категория до 51 килограма на проведеното в Ботевград държавно лично първенство за жени и девойки. Носителката на олимпийска квота за Токио ликува със златния медал, след като на финала победи Ерика Станоева от „Ладимекс”. Турнирът бе част от подготовката на Стойка за Игрите в японската столица, които стартират на 23 юли.

С най-много титли при жените се поздравиха от БК „Русе”. От тима излъчиха две шампионки, в лицето на Габриела Димитрова (54 кг) и Анна Мария Дялова (64 кг). С един златен и един бронзов медал се отличиха от „Балкан”. Злато спечели Десислава Костадинова (60 кг), а бронз грабна Стефани Минчева (64 кг).

При девойките „Локомотив” София е с две шампионки. Титли за „железничарите” спечелиха Румяна Александрова (54 кг) и Татяна Любенова (69 кг). Дилиана Петрова (46 кг) от „Локомотив” Горна Оряховица пък показа завидни умения и бе наградена лично от президента на БФ Бокс Красимир Инински. В клуба се поздравиха и с две бронзови отличия в лицето на Ванеса Асенова (54 кг) и Дария Донева (48 кг).

Участие в държавното първенство за жени и девойки взеха общо 61 момичета. Те успяха да предложат качествени и равностойни двубои, като домакините от Ботевград отново направиха отлична организация.