Начало Бокс Столичният „Локомотив“ с отборната титла по бокс при жените

Столичният „Локомотив“ с отборната титла по бокс при жените

Столичният „Локомотив“ с отборната титла по бокс при жените
0

„Локомотив“ (София) се поздрави с отборната купа от Държавното лично отборно първенство по бокс за жени. Надпреварата приключи днес в зала „Дунав“ в Русе. Столичният тим събра точки, колкото и домакините от „Русе“, но зае първото място заради повече шампионски титли. Със злато се окичиха Стойка Кръстева при 51-килограмовите, Добромира Георгиева в категория 75 кг. и Андреа Сиркова при +81. В същото време русенки излъчиха две шампионки в лицето на Севда Асенова (48 кг) и Габриела Димитрова (54 кг). На трето място в крайното подреждане се нареди Боксов клуб „Бокс за всички“, благодарение на титлата на завърналата се на ринга Светлана Станева в категория до 64 кг.

С голям интерес се очакваше финалът между националките Аслъхан Мехмедова, която се състезава за ЦСКА, и Деница Елисеева с екипа на „Левски София Запад“. Успехът отиде за представителката на „червените” с 2:1 съдийски гласа. Друга национална състезателка и голяма олимпийска надежда – Станимира Петрова, също нямаше проблеми в категорията ѝ (57 кг). Представителката на клуб „Варна“ грабна златото след отказване на Ана-Мария Дялова още в първия рунд.

Докато отборната титла се изплъзна на косъм на „Русе“, клубът се поздрави с нея при девойките. На второ място завърши Боксов клуб „Бокс за всички“, а трети е „Локомотив“.