Начало Бокс Рики Хатън поиска мач с Оскар де ла Оя
0

Рики Хатън поиска мач с Оскар де ла Оя

Рики Хатън поиска мач с Оскар де ла Оя
0

Близо 10 години след последния си мач легендата Рики Хатън (45-3) иска да се върне на ринга. Бившият световен шампион в „лека полусредна” и „полусредна” категории заяви, че с удоволствие би се изправил срещу Оскар де ла Оя (39-6).

42-годишният ветеран се боксира за последно през 2012-а, когато отстъпи на Вячеслав Сенченко в Манчестър. Сега той сподели, че все повече му допада да гледа „мачове на легенди”, които изглежда ще зачестят по платените канали. Това е така и с оглед на солидните приходи, които Майк Тайсън и Рой Джоунс-младши генерираха през ноември миналата година.

Тайсън и Рой Джоунс събраха 80 милиона долара

Честно казано, голям фен съм на всичко това, което се случва. Много често се получава така, че при мен идват млади момчета, които ми казват – гледал съм те на видео, но никога на живо. Може би затова толкова много харесвам тези демонстративни мачове. От една страна няма да видиш героите ти да пострадат сериозно, а от друга ще осъществиш една мечта, като се качат на ринга”, коментира Хатън.

Той си пожела скоро да направи мач с Оскар де ла Оя, с когото така и не се срещнаха на професионалния ринг. „Ако имам възможност, веднага се качвам на ринга за мач с него. Оскар бе герой за много хора в света на бокса, така че ще бъде интересно да се срещнем, дори да е само демонстрация. Да поделя ринга с него и да разбера от първо лице колко точно добър е бил, а може би все още е, това ще е безценно”, каза още „Наемния убиец”.

Хатън си пожела евентуални мачове и с британски противници, като Джо Калзаге (46-0) и Карл Фроч (33-2). Двубой на Рики и „Златното момче” Де ла Оя би могъл да се осъществи в близко бъдеще. Още повече, че 48-годишният американец ще се завърне на ринга на 18 септември за двубой с бившата ММА звезда Витор Белфорд.

Де ла Оя ще се бие с Витор Белфорт