Начало Бокс Легендата Ленъкс Люис съветва Джошуа за бъдещето му
0

Легендата Ленъкс Люис съветва Джошуа за бъдещето му

Легендата Ленъкс Люис съветва Джошуа за бъдещето му
0

Последният абсолютен световен шампион в тежка категория Ленъкс Люис отправи интересен съвет към Антъни Джошуа. Според легендата, неговият сънародник не трябва да приема пари, за да се откаже от реванш с Олександър Усик и да позволи на украинеца да боксира за всички титли с Тайсън Фюри.

Бившият №1 на планетата казва това, след като той самият приема предложение от Дон Кинг, в размер на 4 милиона долара, за да не се бие с Майк Тайсън през 90-те години. В момента Ей Джей е в сходна ситуация, макар цифрата да е доста по-различна. Говори се за сума в порядъка на 15 милиона паунда.

Джошуа не трябва да приема подобно предложение. Знам, че веднага ще кажете за онези 4 милиона долара. Ситуациите обаче са много различни. Тогава аз не се връщах от загуба, напротив – бях във върхова форма. Джошуа се връща от загуба и трябва да проведе реванша. Аз бих си върнал първо поясите“, коментира Люис.

Въпросната ситуация около битката му с Тайсън обаче се развива негативно. Тогава Ленъкс приема предложението да изчака мач на „Железния“ и след това да проведе такъв с него, но за много повече пари. Само че Тайсън го оставя с празни ръце, тъй като овакантява титлата на WBC, а тяхната среща се провежда 6 години по-късно…