Начало Бокс Циганина прибира рекордна сума от мача с Пулев
0

Циганина прибира рекордна сума от мача с Пулев

Циганина прибира рекордна сума от мача с Пулев
0

Жуниор дос Сантос ще прибере рекордна, за своята кариера, сума от мача с Кубрат Пулев. Двамата ще се изправят един срещу друг на 26 февруари в Хюстън. Кобрата ще защитава титлата на „Траяд Комбат“ в тежка категория срещу бившия световен шампион на UFC.

„Циганина“ признава в интервю за вестник „Тема Спорт“, че заплащането в организираната от „Трилър“ верига, е по-добро, от това в октагона на Дейна Уайт. По този начин той нанесе нов удар по престижа на UFC, след като в последните години подобни оплаквания правят и други големи имена от клетката.

И при мен (както при Мир) заплащането ще е най-високо. Но все още е далеч от бокса. Големите момчета печелят огромни пари, но сме се запътили натам. Имаме търпение. Тук, в „Траяд“, имаме възможност да го направим. Да накараме тлъстите пачки да дойдат при нас. В UFC няма как да се случи. Те вече достигнаха своя връх“, споделя Дос Сантос.

Той направи и интересен анализ, от финансова гледна точка, за битката на Франсис Нгану и Сирил Ган. „Хищника“ защити световната си титла в тежка категория след 3:0 съдийски гласа над французина.

Ако вземеш премията и на двамата от този мач, тя не стига дори 1 милион долара. Говоря за парите, които те ще вземат. Това е истината. Човече, за какъв свят говорим? UFC задържа своите бойци, дърпа ги назад, по отношение на правенето на пари. Спортният живот на бойците е доста кратък, така че те трябва да се възползват от това“, коментира „Циганина“.

Съперникът на Кубрат Пулев също така смята, че „Траяд Комбат“ дава възможност бойци от два свята да премерят сили в равни условия. „ММА е невероятен, боксът е невероятен. Хората от двата свята винаги ще говорят разни неща един за друг. В ММА говорят как боксьорите не стават, от другата страна се случва същото. И сега двата свята могат да се сблъскат и да видим каква е действителността. Щастлив съм, че ще бъда част от това“, каза още Жуниор дос Сантос.