Начало Кикбокс и муай тай Станислав Бахчеванов: Исках да направя реванш с Реми Боняски (ВИДЕО)

Станислав Бахчеванов: Исках да направя реванш с Реми Боняски (ВИДЕО)

Станислав Бахчеванов: Исках да направя реванш с Реми Боняски (ВИДЕО)
0

Станислав Бахчеванов е един от най-успешните български кикбоксьори и муай тай бойци. Световният шампион ще остане завинаги в историята със своя мач срещу Реми Боняски в Амстердам през 2000 г. Битката е за европейския пояс за професионалисти в стил муай тай и главна среща на събитието „Showdown II“.

Двубоят е уреден чрез контакти на Владо Кондов в Нидерландия, а българският боец има два месеца, за да се подготви.

„Честно казано, аз бях играл само на едно Републиканско по муай тай. То беше като К1, кикбокс с използване на лакти. Понеже в България бях доста сериозно представен и имах самочувствие, че мога да изляза… – разказа в много лично интервю за YouTube канала „Спортната джунгла“ Станислав Бахчеванов. – Естествено, още на кантара като излязох и видях за какво става въпрос. Оказа се, че ние сме последни. Той беше 106 кг, а аз – 91 кг. Излязохме. Боят протече много сериозно и тежко за мен по проста причина, че аз нямах подготовка. Неговите летящи колена ги усетих в края на първия рунд, когато след поредица от такива колене, четири едно след друго, той ме гледа – аз го гледам, беше учуден, че съм на крака. И дори го натиснах и така свърши рунда, но бях доста уморен. В края на третия рунд прекъснаха мача, но така и не успя да ме повали. Явно имах закалка.“

Успоредно със своята кариера той работи и като член на специалните полицейски части във Варна.

„Деляхме се на каратисти, боксьори и борци. Най-организирани бяха борците. Случвало се е неведнъж да се получи сблъсък между определени групировки. Ако нямаше някой чуждестранен елемент или приходящ човек, всичко се решаваше без проблеми. Имало е и тежки моменти“, сподели още Бахчеванов.

Какво се е случвало, когато са вадели оръжие на Станислав Бахчеванов, какви са спомените от епичната битка с Реми Боняски и какво се случва когато полицаите разчитат само на пистолета, вижте в цялото интервю със Станислав Бахчеванов.