Начало Кикбокс и муай тай Втора шампионска титла за ЦСКА по кикбокс

Втора шампионска титла за ЦСКА по кикбокс

Втора шампионска титла за ЦСКА по кикбокс
0

Новоучреденият клуб по кикбокс и муай тай ЦСКА продължава да жъне успехи още в първата година на своето същестуване. „Червените“ взеха участие в Държавното първенство по кикбокс в стил фул контакт и муай тай, което се проведе през уикенда в Каварна.

Старши-треньорът Станислав Бахчеванов заложи на шестима бойци, като петима от тях си тръгнаха с медали, а клубът се поздрави и с една шампионска титла. Златото отново завоюва Пламен Павлов, като триумфира при юношите младша възраст в категория 54 килограма. Припомняме, че по-рано през годината той спечели и титлата на К1.

На косъм от първото място бяха и Виктор Ганчев (сребърен медал – 63 кг., мъже) и Бойко Калинов (сребърен медал ЮСВ). На трето място на почетната стълбица се качиха Найм Селим (54 кг., 13-14 г.) и Росен Лалев (45 кг., 13-14 кг.).

„Гордея се момчетата! За краткия период от едва 4 месеца, в който започнахме да тренираме, те показаха, че са достойни да защитават святото име на ЦСКА и с достойното си представяне и воля за победи да надграждаме и постигаме бъдещи победи“ – коментира Бахчеванов след шампионата, организиран от Българска конфедерация по кикбокс и муай тай, СК „Ринг“ и Община Каварна.

Бахчеванов сподели успехите с другите двама треньори от школата – Деян Топалски и Венцислав Иванов, и благодари за подкрепата на ръководството на клуба за спортната база, финансовата и логистична подкрепа в лицето на Гриша Ганчев, Иван Велчев, Соня Фантуси и всички фенове и спонсори на ЦСКА.

„Особено съм доволен от втората шампионска титла от два турнира на Пламен Павлов, с които той даде сериозна заявка за титулярно място в националният отбор в своята категория и възрастова група“, добавя Бахчеванов, който е и селекционер на националите.

Следващото предизвикателство пред бойците на СК ЦСКА  е на 19-ти септември в Козлодуй. Там те ще вземат участие в международния турнир в стил лоукик и Държавното първенство по кикбокс в Бургас, което е през октомври.