Начало Бокс Мир взема 7-цифрена сума при победа над Кобрата
0

Мир взема 7-цифрена сума при победа над Кобрата

Мир взема 7-цифрена сума при победа над Кобрата
0

Франк Мир ще прибере 7-цифрена сума, ако успее да победи Кубрат Пулев. Това обяви самият той преди сблъсъка с Кобрата в триъгълния ринг. Двамата ще се срещнат в неделя рано сутринта, българско време на галавечерта на „Трайад Комбат” в Арлингтън, Тексас. Двубоят ще се проведе основно по правилата на бокса, но ще бъде с по-малки ръкавици и ще бъдат допуснати някои удари с ръце, типични за ММА.

Кубрат и бившият световен шампион на UFC в тежка категория застанаха за пръв път лице в лице тази сутрин, когато се проведе и пресконференцията им за срещата. След нея Мир разкри, че хонорарът от предстоящия мач, ще бъде най-големия в кариерата му, по-значителен дори от тези, които е печелил в организацията на Дейна Уайт.

Вторият ми мач с Брок Леснър се доближава до този с Кубрат Пулев като хонорар, но ще остане по-ниско платен. Предстоящият двубой с българина, ако спечеля и взема бонус, ще ми донесе 7-цифрена сума. Никога не съм печелил толкова в света на ММА”, каза 42-годишният ветеран.

Според Мир, тлъстият чек, който ще получи, е в следствие на мача му със Стийв Кънингам през април, който той загуби. „Мисля, че с този двубой аз успях да оставя добро впечатление и да отправя послание. Това ме постави в позиция да съм тук сега. Представих ММА невероятно добре и резултатът наистина бе много близък”, констатира бившият световен шампион.

Той разкритикува UFC относно парите, които отделя организацията за бойците си.В това отношение от „Трилър” определено се грижат по-добре за своите хора. Разбрах какво са взели Дионтей Уайлдър и Тайсън Фюри, като процент от получените приходи. Сумата няма нищо общо с онова, което UFC дава. С Брок направихме страхотно шоу, осигурихме над милион гледания, а не взехме почти нищо”, каза още бившият боец от UFC.

Галавечерта ще започне от 3 часа сутринта, в събота срещу неделя, българско време. Мачът на Кубрат и Франк Мир се очаква да стартира около 5 часа сутринта. Той ще се излъчва пряко по Fite.tv