Начало Бокс Головкин си остави отворена вратата за трилогия с Канело
0

Головкин си остави отворена вратата за трилогия с Канело

Головкин си остави отворена вратата за трилогия с Канело
0

Генадий Головкин не изключва възможността да проведе трети двубой с Канело Алварес на професионалния ринг. 39-годишният казахстанец си остави отворена вратата за подобен развой, макар да не е особено голям оптимист в тази посока.

GGG и 31-годишната мексиканска суперзвезда проведоха два изключително вълнуващи двубоя. През 2017-а те завършиха със спорно равенство, а година по-късно Канело победи с 2:0 гласа, но отново нямаше явно превъзходство в представянето му. Съвсем логично феновете на бокса оттогава мечтаят за организирането на трилогия, която евентуално да сложи точка на спора относно това кой от двамата е по-добър.

За да се стигне до такъв развой обаче, Головкин ще трябва да качи категория. В момента той е шампион на IBF и IBО в средна, като му предстои атака на пояса на WBA, който е притежание на Риота Мурата. Мачът им в Саитама ще се проведе на 29 декември.

Снимка: БТА

Мач с Канело е възможен, теоретично обаче нищо не се е променило. Поставили сме им няколко въпроса, на които те не са отговорили. Вратата е отворена, водим разговори, но нямаме напредък. Един от отговорите е свързан с категорията”, коментира Головкин пред Sky Sports.

Канело е шампион в супер средна категория, като обедини поясите на WBA, WBO, WBC и IBF. Той се готви за битка с шампиона в полутежка на WBC Илуна Макабу, което би означавало, че евентуален трети мач с Головкин да се организира в лека тежка.

Честно казано, нямам желание за подобен ход. Ако премина в лека тежка, това означава още 30 процента повече желаещи да се бият с мен, хора, които да ме предизвикват и с които да трябва да преговарям. Да се промотират на мой гръб. Не ми харесва такъв развой”, призна GGG.