Начало Бокс Канело или Плант, кой ще пренапише историята
0

Канело или Плант, кой ще пренапише историята

Канело или Плант, кой ще пренапише историята
0

Феновете на бокса вече потъркват нетърпеливо ръце. Остават броени дни до възможността светът да види първият в историята абсолютен шампион в супер средна категория.

На 6 срещу 7 ноември Канело Алварес (56-1-2) ще се изправи срещу Кейлъб Плант (21-0). Цената на битката? Обединение на всички пояси в дивизията. Нещо, което до този момент никой не е правил в тази категория. В това число не броим трофея на IBO, който е притежание на Карлос Гонгора (20-0), но е приеман като най-незначителния от специалистите и често бива неглижиран по отношение обединението на всички пояси.

Мексиканският шампион на WBC, WBA и WBO ще брани своите титли, опитвайки се да прибави още един скалп на колана си. Американецът, който притежава пояса на IBF, пък ще потърси начин да стори нещо, което единствено Флойд Мейуедър е успявал да направи. Кой, кого? Това ще разберем съвсем скоро.

Градусите на напрежението в Лас Вегас се покачиха значително, след като двамата шампиони пристигнаха в „Града на греха”. Тази вечер те трябва да застанат за втори път лице в лице, след мелето което заформиха през септември. Тогава Алварес успя да отвори аркада на Плант преди да бъдат разтъврани от охраната.

За мен този мач означава много, защото е част от пътя, който ще ми изгради статут на легенда. Затова сме тук. Той е добър боец, с много умения, но не е нищо ново за мен. Събота вечер ще пренапиша историята”, закани се Канело.

Посветил съм живота си на този спорт. Пожертвах много. Щастливи сме, че сме тук, но целта ни не е просто да се кача на ринга и да изиграя един мач. Целта е да спечеля тези пояси и да стана първият абсолютен световен шампион в супер средна категория”, каза от своя страна Плант.