Начало Бокс Плеяда от звезди ще подгреят битката на Канело с Плант
0

Плеяда от звезди ще подгреят битката на Канело с Плант

Плеяда от звезди ще подгреят битката на Канело с Плант
0

Феновете на бокса ще могат да се насладят на изключително сериозни битки на галавечерта на 6 ноември в Лас Вегас. Безспорно гвоздеят на събитието ще бъде битката за званието абсолютен световен шампион между Канело Алварес и Кейлъб Плант в супер средна категория.

Мексиканецът върви уверено по пътя към обединение на всички пояси, като ще опита да прибави и този на IBF в колекцията си. Двамата вече подгряха подобаващо за двубоя, като Алварес отвори аркада на американеца на пресконференцията им миналия месец.

Освен тази битка обаче, зрителите ще станат свидетели на поне още три, много сериозни сблъсъка. Те включват участието на бивши световни шампиони, както и на потенциални бъдещи такива.

Много любопитен се очертава да е двубоят между Антъни Дайрел (33-2-2) и Маркос Ернандес (15-4-2). “Кучето” Дайрел е бивш двукратен световен шампион в супер средна категория, като с “Лудия” Ернандес от известно време разменят закани. Това накара и организаторите да съберат двамата на ринга, за да разрешат спора си.

Дайрел ще опита да вземе 34-ия си успех на професионалния ринг

В картата присъства и бившият шампион на WBC в категория супер петел Рей Варгас (34-0). Мексиканецът се завръща на сцената след две години пауза. Титлата му бе отнета заради дългото отсъствие, като той все още не познава вкуса на поражението. Човекът, който ще опита да нанесе първата му загуба, е Леонардо Баес (21-4), който е в серия от три поредни победи.

Рей Варгас се завръща на сцената след повече от две години пауза

В 10-рундова битка ще видим и двама потенциални шампиони в супер лека категория. Става въпрос за Елвис Родригес (11-1-1) и Хуан Пабло Ромеро (14-0). Представителят на Доминиканска република и неговият мексикански опонент се очатва да открият галавечерта, като тепърва ще бъдат потвърдени и още битки, планирани за 6 ноември.

Елвис Родригес е считан за следващия голям шампион