Начало Бокс Появи се неочаквана спънка по пътя на Канело
0

Появи се неочаквана спънка по пътя на Канело

Появи се неочаквана спънка по пътя на Канело
0

Една от най-големите фигури в света на бокса в момента, а може би и изобщо в историята – Канело Алварес (57-1-2) е тръгнал по пътя към величието. Мексиканецът изяви готовност да качи 15 килограма, за да стане световен шампион в полутежка категория.

Настоящият крал в супер средната дивизия дори получи зелена светлина от WBC да боксира за пояса на организацията с Илунга Макабу (28-2). Двамата застанаха лице в лице, за да промотират мач помежду им през май. Оказва се обаче, че това може и да не е толкова лесно.

Причината – WBC вече има назначен официален претендент за пояса на боксьора от Конго. Става въпрос за Табисо Макуну (23-5) от Южна Африка. „Скалата”, както е известен той, категорично отказва да се отдръпне, за да позволи въпросния двубой да се осъществи.

Макуну победи Евгений Тишченко (9-1) през март и така си заслужи право на реванш с Макабу, от когото има загуба през 2015-а. Треньорът му Шон Смит заяви, че не става въпрос за пари, а за принципи.

Дори да ни предложат пари, за да се отдръпнем, няма да го направим. Табисо чака вече доста време за този мач. Ако Макабу иска да се бие с Канело, няма проблем да го направи през май, но преди това трябва да защити пояса си срещу Макуну. Иначе ще заведем иск, няма да оставим нещата така”, категоричен е Смит.

При това положение, за да има двубой между Канело Алварес и шампиона на WBC в полутежка категория, трябва първо да се изчисти въпросът, кой точно ще държи пояса. Илунга Макабу има време до февруари да проведе битка с Табисо Макуну, за да може след това победителят да срещне евентуално властелинът в супер средна категория.