Начало ММА Миочич: Заслужавам трилогия с Нгану
0

Миочич: Заслужавам трилогия с Нгану

Миочич: Заслужавам трилогия с Нгану
0

Бившият двукратен световен шампион на UFC в тежка категория Стипе Миочич призова организацията да насрочи трети мач с Франсис Нгану. Американецът загуби титлата, след като бе нокаутиран от „Хищника” през март.

Това бе техен втори сблъсък в октагона, след като през януари 2018-а именно Миочич нанесе първо поражение в кариерата на нигериеца. По този повод сега бившият шампион отправи критики към шефа на UFC Дейна Уайт, че никой дори не го е питал за подобен развой.

Нгану ще се изправи срещу Сирил Ган в началото на следващата година, за да направи защита на пояса си. Французинът си спечели това право, ставайки междинен шампион с победа над Дерик Люис. Според Миочич обаче, той е трябвало да бъде един от бойците, който също е заслужавал да участва в подобна битка.

Искаше ми се да ме бяха питали. Знам как работи UFC, всичко е бизнес и пари. Но в същото време смятам, че заслужавам трилогия с Нгану. Всеки друг получи подобен шанс, освен мен. Титлата бе моя, с него имаме по една победа, нормално е да има трети мач”, коментира ситуацията Миочич.

Американецът държи рекорда за най-много успешни защити на пояса на UFC в тежка категория – четири. Той също така е и най-често премираният боец в дивизията за представянето му в клетката.