Начало ММА Багата: В доста добра форма съм

Багата: В доста добра форма съм

Багата: В доста добра форма съм
0

 Благой Иванов-Багата сподели, че е доволен от пренасочването на сблъсъка му с Аугусто Сакаи за 30 май.

„Лагерът се удължи с 3 седмици. Чувствам се по-добре подготвен. Трябваше да се бия на негова територия. Така се получи, че Сакаи идва при мен. Ще ми е по-комфортно да се срещнем във Вегас“ , разкри родния боец в интервю за кореспондента от Лас Вегас на „България днес“ – Мария Самичкова.

Родният боец трябваше да спори в клетката именно срещу Аугусто Сакаи (номер 13 в класацията) на 9 май, на събитието UFC 250, но компанията отмени галата. Все пак обаче се стигна до сблъсък между двамата.

Сакаи има доста нокаути. Типичен кикбоксьор. Мисля, че ще го затрудня доста. Нямам контузии. Формата ми е доста добра. Ще гледам да комбинирам повече боя в стойка и на земя. За мен мачът е просто един работен ден – излизам, бия се и благодарение на Господ се прибирам жив и здрав у нас“, анализира съперника си и своята форма Иванов. Интересното е, че 29-годишният бразилски съперник на родния боец има 14 победи (11 с нокаут) и 1 загуба, но в UFC няма поражение до момента.

Багата промени тренировъчните си планове заради пандемията от коронавирус. Този път той не се готвеше под ръководоството на известния специалист Хавиер Мендес, а остана в Лас Вегас, подготвяйки се с Нейт Петит.

С Хавиер не успяхме да работим този път. Той беше в Сан Хосе. Трябваше и аз да пътувам, но след като се случиха нещата с пандемията, реших да остана във Вегас. В началото беше по-трудно. Почти всички зали бяха затворени. Ходех на един час от Лас Вегас, където беше моят треньор. Имах само един спаринг партньор. Това е плюс и дори съм по-фокусиран, когато се виждам с по-малко хора. Постепенно започнаха да отварят залите за професионалистите“, добави Багата относно прекараната подготовка.

Родната звезда в UFC имаше възможност да тренира с втория в ранглистата в тежка категория – Франсис Нгану, който вече е претендент номер едно за титлата, която е притежание на Стипе Миочич.

„С Нгану съчетахме подготовката. Правихме съвместни спаринги. Следващият му мач ще бъде за титла. За мен той ще е следващият шампион. През цялото време искаше само с мен да се готви. И двамата имахме полза“, разкри Иванов.

Нашенецът планира да направи два или три мача през 2020 г. като не изключи възможност да се включи в новия проект на UFC – Острова на бойците.