Начало Бокс Без „лице в лице“ за Канело и Плант
0

Без „лице в лице“ за Канело и Плант

Без „лице в лице“ за Канело и Плант
0

Канело Алварес (56-1-2) и Кейлъб Плант (21-0) демонстрираха професионализъм и след размяната на удари през септември, този път удържаха емоциите. Двамата участваха на обща пресконференция преди кантара в петък и разбира се чакания с огромен интерес сблъсък в събота срещу неделя в Лас Вегас.

Битката им в „MGM Grand” е безспорният гвоздей в края на тази година за световния бокс. Мачът всъщност е и исторически, тъй като ще излъчи първия абсолютен шампион в супер средна категория. Победителят взема всичко, както се казва.

Може би и затова Алварес и Плант не позволиха втори път емоциите да вземат връх. Напротив, пресконференцията премина дори някак суховато, а за да няма ескалиране на напрежението не бе позволено да се стигне и до заставане „лице в лице”. Възможно е такова да има по време на кантара, но това ще стане ясно утре сутрин.

Преди мача Канело каза, че мексиканците никога не се „е*ават”. Радвам се да го чуя, защото и аз не го правя. Няма да говоря много, ще кажа само – не пропускайте този мач, защото ще видите първия абсолютен шампион в супер средна категория. Това е история, а срещу нея ще пише името Кейлъб Плант”, каза шампионът на IBF.

От своя страна носителят на поясите на WBA, WBO и WBC също бе доста резервиран. „Изминахме дълъг път, преди да дойде този момент в кариерите ни. Остават дни до правенето на история. Уверен и спокоен съм, защото това е мое призвание”, отсече Алварес.