Начало Бокс Джо Джойс може да смени Уайт за боя с Фюри
0

Джо Джойс може да смени Уайт за боя с Фюри

Джо Джойс може да смени Уайт за боя с Фюри
0

Сензационна рокада в последния момент. За такъв вариант са готови мениджърите на Тайсън Фюри по отношение предстоящия двубой с Дилиън Уайт. „Краля на циганите“ ще брани световната си титла в тежка категория на WBC срещу „Крадеца на трупове“. Двамата ще се изправят един срещу друг на 23 април на стадион „Уембли“ в Лондон в дългоочакваното завръщане на шампиона на родна земя.

Изненадващо или не обаче, от щаба на Фюри вече имат готов заместник на Уайт, в случай, че той предприеме ход и се оттегли от сблъсъка. За това обяви агентът на Тайсън – Франк Уорън. По думите му, те са се презастраховали с подписан договор с друг боксьор, който да заеме мястото на Дилиън, ако в последния момент претендентът бойкотира сблъсъка.

Уайт има определени задължения към този мач. В момента той нарушава условията на контракта, което е крайно разочароващо. Дилиън трябва да е част от всяко едно медийно събитие, но той отказва това, защото неговият мениджър не спечели търга. Това е притеснително и ние сме готови за всеки техен ход“, коментира Уорън.

Той не потвърди с кой боксьор евентуално Уайт може да бъде заменен. На Острова обаче са убедени, че става въпрос аз претендент №1 на WBO Джо Джойс. В момента британецът е в преговори за битка с Джоузеф Паркър през лятото. Той обаче е бил предупреден, че може да се наложи по-рано да се качи на ринга, за което ще получи и колосални пари.

Фюри и Уайт са с договорен сблъсък за гарантирани 41 милиона долара. От тях Тайсън ще прибере 29.5 милиона, 4 са за победителя, а Дилиън трябва да вземе останалите 7.5 милиона. Ако се стигне до рокада, въпросните пари ще отидат в сметката на заместника му.