Начало Бокс Фюри изненада с името на боксьора, който може да го победи
0

Фюри изненада с името на боксьора, който може да го победи

Фюри изненада с името на боксьора, който може да го победи
0

Тайсън Фюри посочи изненадващо име, което според него е потенциална опасност и може да го победи на ринга. Според „Циганския крал”, който има 31 успеха на ринга и едно равенство, донесли му световната титла на WBC в тежка категория, с шанс срещу него е единствено… Джо Джойс!

Британецът е сребърен медалист от Олимпийските игри в Рио през 2016, а в момента е в серия от 13 поредни победи на професионалния ринг. Той е основен претендент за титлата на WBO, която е притежание на Олександър Усик.

Джойс шокира мнозина, след като нокаутира друг британски боксьор, сочен за следващ шампион – Даниел Дюбоа, след което отказа и ветерана Карлос Такам. Успехите му са накарали Фюри да повярва, че именно „Джъгърнаут” е следващата сериозна заплаха за трона.

Тайсън ми каза, че в момента Джойс е най-добрият след него. Неговото мнение е, че Джо може да е заплаха за световния трон, защото е силен, има издръжливост и голямо сърце. Винаги върви напред и може да понесе тежки удари”, споделя един от агентите на Фюри – Франк Уорън.

Мениджърът допълва, че Джойс може да победи Усик, което означава, че има шанс и в мач с шампион от ранга на Фюри. По думите му, всичко е въпрос на правилна нагласа и подготовка.