Начало Бокс Обявиха за колко пари ще се бие Усик
0

Обявиха за колко пари ще се бие Усик

Обявиха за колко пари ще се бие Усик
0

Доскорошният абсолютен световен шампион в полутежка категория Александър Усик (18-0) ще заработи между 4 и 7 милиона долара от двубоя с Антъни Джошуа (24-1). Украинецът ще се изправи срещу носителя на поясите на WBA, WBO, IBF и IBO в тежка категория тази събота, 25 септември, на стадиона на „Тотнъм” в Лондон.

Двубоят се очаква с огромен интерес, предвид уменията и успехите, които Усик притежава. Той спечели и златен медал от Игрите в Лондон през 2012-а, което противопоставя двама олимпийски шампиони отпреди 9 години, един срещу друг. Тогава Джошуа грабна титлата в супертежка категория.

Въпреки аргументите, които Усик има на своя страна, за да стигне до победата, той няма да заработи много впечатляващ хонорар от двубоя. Претендентът има гарантирани 4 милиона долара, а при добра продажба на платеното излъчване PPV, сумата може да достигне до максимум $7 млн. Такива пари приблизително заработи и Кубрат Пулев при загубата от Ей Джей на 12 декември миналата година.

За сравнение, при последния си мач срещу Дерек Чисора, Усик е спечелил 2.5 милиона долара. Джошуа от своя страна има гарантирани 20 милиона долара, които могат да надминат 25. Разликата в хонорара е чувствителна, в полза на шампиона, който ще се радва и на подкрепа от 63 хиляди зрители на стадиона на „Тотнъм”.