Начало Бокс Джошуа: Не виждах нищо с едното око от 9-ия рунд
0

Джошуа: Не виждах нищо с едното око от 9-ия рунд

Джошуа: Не виждах нищо с едното око от 9-ия рунд
0

Със сериозни проблеми със зрението, но с високо вдигната глава. Така Антъни Джошуа (24-2) прие второто поражение в професионалната си кариера. Вече бившият двукратен световен шампион в тежка категория на IBF, WBA, WBO и IBO заяви след края на зрелището с новия №1 в дивизията Александър Усик (19-0), че е попаднал в нова ситуация по време на сблъсъка.

Нищо не виждах с едното око от 9-ия рунд. Помислих си, че това ми се случва за пръв път. Имах въздух, нямах проблем с придвижването за 12 рунда. Но планът се промени драстично, след като зрението ми се вложи и просто исках да остана в битката”, започна Джошуа.

Ей Джей отдаде значимото на новия шампион, но отчете своите пропуски. „Усик държеше добро темпо, но той все пак пропускаше удари. Смятам, че проблемът не бе в него, а в мен. Аз му дадох прекалено много възможности”, каза още британецът.

Anthony Joshua of Britain hits Oleksandr Usyk of Ukraine during their WBA (Super), WBO and IBF boxing title bout at the Tottenham Hotspur Stadium in London, Saturday, Sept. 25, 2021. (AP Photo/Frank Augstein)

Относно бъдещия реванш, който тепърва ще се уточнява къде и как ще се проведе, Джошуа заяви: „Трябва да поработя върху грешките си. Това бе хубав шахматен двубой, в който аз исках да го пребоксирам. Хубавото е, че знам какво да направя, за да съм по-добър”.

Той е категоричен, че не е слабак, който да се е уплашил от развоя на събитията. Това, което ме прави щастлив е, че се намирам в позиция да опитам пак. Не съм слабак, не съм някой страхливец. Няма да се прибера у дома и да плача, защото това е война. Трябва да се изправя след случилото се и ще го направя”, обеща Ей Джей.

Британецът коментира и опцията да се бие с Тайсън Фюри. Това е мач, който задължително трябва да се случи. Поясите не са от значение. Аз искам този двубой, цялото човечество го иска, така че трябва да го направим. Нямам никакъв проблем да се срещна с Фюри и нищо не се е променило”.

Anthony Joshua of Britain waves to spectators after his defeat to Oleksandr Usyk of Ukraine in their WBA (Super), WBO and IBF boxing title bout at the Tottenham Hotspur Stadium in London, Saturday, Sept. 25, 2021. (AP Photo/Frank Augstein)