Начало Бокс Новият крал в тежката категория: Не видяхте най-доброто от Усик

Новият крал в тежката категория: Не видяхте най-доброто от Усик

Новият крал в тежката категория: Не видяхте най-доброто от Усик
0

Новият крал в тежката категория Олександър Усик впечатли не само с уменията си на боксовия ринг, бързината, техниката и тактиката си, но и с уважителното и смирено поведение, което демонстрира след битката срещу Антъни Джошуа в Лондон.

Олександър Усик завоюва четири от петте шампионски пояса при най-тежките (WBA, WBO, IBF и IBO) след 12-рундова битка и единодушно съдийско решение.

Този успех означава много за мен. Мачът беше точно такъв, какъвто го очаквах. Джошуа не направи нищо специално“, бяха първите думи на Усик, който говори на родния се език на стадион „Тотнъм“.

Украинската звезда не пропусна да благодари на екипа си, с който винаги е показвал огромна задружност. И говори за тактиката си.

„Моята задача не беше да го нокаутирам. Треньорът ми каза да не го правя, а просто от самото начало да работя и да не спирам до края“, посочи Усик.

Бившият абсолютен световен шампион в полутежка категория, олимпийски шампион от Лондон 2021 за аматьори и вече настоящ шампион в тежката се закани:

Не видяхте най-доброто от Усик. Мога много повече.“

И в края на интервюто Усик реши да говори на английски, за да посвети успеха си на своята съпруга. Оказа се, че навръх на мач за титлите, украинският боксьор и съпругата му отбелязват 12-години от сватбата си. Именно заради липсата на семейството, новият крал при тежките не иска да говори за реванш.  

„Последните месеци се подготвях изцяло за този мач. Работих много от януари насам за тази среща. Не съм виждал семейството си от доста време, не съм виждал децата си… Искам да прекарам малко време с тях и не мисля сега за реванш“, завърши Усик, след което започна да танцува казачок на ринга.

На въпрос на пресконференцията дали Лондон е щастливия му град, той отвърна:

„Да, наистина Лондон е късметлийски град за мен. Но никоя професионална победа не може да се равнява да олимпийското злато.“

Украинецът не спести и закачките си към журналистите. На въпрос какъв е бил тактическият му план срещу Джошуа, Олександър отговори:

Не гледахте ли мача?“

Украинецът разкри и колко трудно му е било срещу Ей Джей:

„Това определено е най-големият ми успех в професионалния бокс, но със сигурност не беше най-трудния ми мач.“