Начало ММА Андраде с рекорд и нокаут в UFC навръх рождения си ден

Андраде с рекорд и нокаут в UFC навръх рождения си ден

Андраде с рекорд и нокаут в UFC навръх рождения си ден
0

Навръх 30-ия си рожден ден Джесика Андраде постави рекорд и показа, че се е съвзела след загубата от Валентина Шевченко. Както се беше закинала по-рано, бразилката бързо приключи срещата си от UFC 266 срещу Синтия Калвийо, което бе 20-ото ѝ участие във веригата – рекорд, с който никоя друга жена не може да се похвали в UFC.

През месец април тази година бившата шампионка на UFC в категория „сламка“ претърпя загуба от Шевченко с технически нокаут във втория рунд, но в категория „муха“. Изглежда поражението само мотивира Андраде и тя показа, че си е написала домашното.

С размяна на крошета започна срещата. От първата секунда на битката до последната, Андраде скъсяваше дистанцията, натискаше съперничката си и пускаше тежки удари към Калвийо. Те дадоха резултат още в края на първата част. 6 секунди преди сирената, реферът Хърб Дийн прекрати срещата след ляв ъперкът и серия от бързи удари на бразилката.

„Много съм щастлива. Това беше чудесна възможност да се бия със Синтия. Знаех, че боксът ще бъде във фокуса. Исках да си направя подарък за рождения ден и за феновете“, каза Андраде след победата си.

След мача Андраде намекна, че може да смени отново категория, тъй като предизвика президентът на UFC Дейна Уайт да организира сблъсък с действащия шампион в категория сламка Роуз Намаюнас и бившата притежателка на колана Вейли Жанг.