Начало Бокс Липса на пари затисна Фюри – Уайт
0

Липса на пари затисна Фюри – Уайт

Липса на пари затисна Фюри – Уайт
0

Липса на достатъчно странични финанси е причината подгряващите мачове на Тайсън Фюри – Дилиън Уайт да не са атрактивни и да не привличат почти никакъв интерес или внимание. Това призна самият мениджър на „Краля на циганите“ – Франк Уорън. По думите му, отделените 41 милиона долара като гарантирани средства за двамата боксьори са направили така, че да не останат пари за други по-бляскави имена, които да станат част от галавечерта.

Фюри ще брани световната титла в тежка категория на 23 април. Битката с „Крадеца на трупове“ е на стадион „Уембли“, като тя самата приковава вниманието и се очакват над 90 хиляди зрители по трибуните. Подгряващата карта обаче не е никак впечатляваща, като в нея ще боксира по-малкият Фюри – Томи, който ще срещне полския ветеран Даниел Бочиански.

В списъка са още Антъни Какаче – Джонатан Ромеро, Айзак Лоуи – Ник Бол, Дейвид Аделейе – Крис Хийли и Кърт Уокър, чийто съперник още не се знае. На фона на тези имена, Уорън приема критиките, отправени в последно време към програмата.

Вижте, ние имахме желание да включим Антъни Ярд в списъка. За съжаление този план се провали. Джаред (Андерсън), който е сред големите проспекти на Боб Аръм се контузи и отпадна от списъка ни. Имахме и други опции, но поради различни причини, не сполучиха“, сподели Уорън.

И допълни: „Вложихме всичките си пари в основния мач. Имаме някои интересни подгряващи мачове, но това е положението. 41 милиона долара са много пари за един двубой. Ако бяхме дали сума от 32 милиона, както направиха от „Мачруум“, щеше да е различно, но заложихме всичко на Тайсън и Уайт“.

Уорън също така отчете, че именно главният двубой е този, който е накарал хората да си купят билети. „Всичко бе изкупено преди да обявим подгряващите срещи. Така че няма за какво да съжаляваме. Програмата не е толкова лоша, но при 41 милиона долара за един мач, няма откъде да вземем средства за още два или три на много високо ниво“.

twitter.com