Начало Джудо Звездите на джудото с открити демонстрации в столичен мол
0

Звездите на джудото с открити демонстрации в столичен мол

Звездите на джудото с открити демонстрации в столичен мол
0

Най-големите имена в българското джудо в момента ще направят открита тренировка и ще запознаят любителите с тънкостите на този спорт. Събитието е организирано за четвъртък, 14 април и ще се проведе от 17:30 часа в столичния „The Mall“ на бул. „Цариградско шосе”, етаж -2 (до казиното, от входа вдясно по стълбите надолу).

Целта е да се популяризира както спорта, така и предстоящото Европейско първенство за мъже и жени. България за пръв път в историята ще бъде домакин на такъв форум. Той ще е в „Арена Армеец“ от 29 април до 1 май.

В презентацията участие ще вземат Ивайло Иванов и Янислав Герчев – двукратни европейски сребърни медалисти, Марк Христов – победител от Европейската купа Прага 2022, Борис Георгиев – сребърен медалист от Големия шлем Ташкент 2021, Божидар Темелков – победител от Европейски купи при юношите, Денислав Иванов – световен и европейски шампион при кадетите.

При жените на татамито ще излязат шампионките на България Алекса Георгиева, Габриела Димитрова, Снежана Граматикова, Йоана Манова, Лидия Брънчева, както и французойката с наш паспорт Амели Гиюр, европейска сребърна медалистка за девойки и втора на световно отборно първенство.

На събитието ще присъства последният ни олимпийски медалист Георги Георгиев, трети на игрите Атина 2004, който сега е селекционер на националния ни отбор. Сред гостите на форума ще бъде делегация от Европейския джудо съюз, водена от генералния секретар Мартин Пойгер (Австрия).