Начало Бокс Тайсън за Конър: Трудно е да станеш от леглото, когато печелиш по $40 милиона

Тайсън за Конър: Трудно е да станеш от леглото, когато печелиш по $40 милиона

Тайсън за Конър: Трудно е да станеш от леглото, когато печелиш по $40 милиона
0

Легендата от ’70-те и ’80-те години на миналия век Марвин Хаглър го е казал най-добре:

„Трудно е да станеш в 5 сутринта и да ходиш да тичаш, когато спиш в копринена пижама“.

Професионалните бойци имат една от най-тежките професии. Пътят от нулата до върха е изключително тесен и стръмен и мнозина никога не го изкачват. Други, които успяват да достигнат от точка А до точка Б, залязват в мига, в който са се качили на трона.

В последния половин век професионалните атлети са се превърнали в идоли на милиони. Успехът на игрището или в клетката носи не само слава и чест, но и сериозни финансови дивиденти. А когато банковата сметка има повече нули, то жаждата за спаринги и мачове с гладни и млади претенденти стават все по-малка.

Едва ли има човек в цялата история на професионалния спорт, който да знае повече завзривоопасната симбиоза от слава, пари и късане на глави от бившия световен шампион в тежка категория Майк Тайсън.

По бурният житейски път на „Железния“ е тръгнал и най-голямата супер звезда на смесените бойни изкуства – Конър Макгрегър. „Всеизвестния“ държи короната за най-добре платен атлет за изминалата 2021-ва, въпреки че претърпя две тежки загуби от Дъстин Порие.

През последните години ирландецът стана синоним на разточителния и луксозен живот, замесвайки се в скандал след скандал. В същото време Конър изгради бизнес империя, но всяко нещо за сметка на друго.

В последния си епизод на подкаста „HotBoxin'“, Майк говори за завръщането на Конър, а според него, то няма да е никак лесно, имайки предвид ежедневието на бившия двоен шампион на UFC.

Много е трудно да си готов за бой с подобен начин на живот„, отбеляза „Железния“ в присъствието на своя гост Израел Адесаня.

„Когато си се бил преди няколко дни и си прибрал $30-40 милиона, нещата коренно се променят. Когато ти кажат, че трябва да се биеш след 6 седмици… трудно е да станеш от леглото. Почваш да се интересуваш само от парите, искаш 5 милиона повече, 10 милиона повече.

„Затова бизнес аспектът на играта е важен. Човек трябва да знае как да полива парите си, за да работят те за него. В бойните спортове изкуството на бизнеса е да вземеш възможно най-много пари срещу най-малкия риск. Когато си на неговото ниво, не може да имаш лесни мачове. Всичките ти опоненти са убийци.

Конър промени играта. Дори да не беше разбил всичките си противници, той пак щеше да е Конър Макгрегър заради своя характер и мислене„, споделя Майк.