Начало ММА Чимаев се изстреля в Топ 3 на света
0

Чимаев се изстреля в Топ 3 на света

Чимаев се изстреля в Топ 3 на света
0

Хамзат Чимаев записа огромен скок в световната ранглиста. Шведът с чеченски корени се изстреля до №3 в класацията на UFC в полусредна категория. Това стана факт, след като той надделя над Жилберт Бърнс в може би най-зрелищния двубой за тази година в октагона.

Чимаев постигна 11-ия си пореден успех в клетката. Той дойде обаче по доста труден начин, след съдийско решение в истинска кървава касапница на UFC 273 в Джаксънвил.

Представянето на Хамзат му донесе скок от 8 позиции в дивизията. Той вече е трети в класацията, която е оглавявана от шампиона Камару Усман. Под №1 е поставен Колби Ковингтън, а втори е Леон Едуардс. Бърнс пък губи две места и вече е четвърти.

Чимаев е спряган за сблъсък с Ковингтън в през есента. За двамата дори вече се въртят залози, като американецът е лек фаворит. Чеченецът получи уверение, че ако премине през съперник от ранга на Колби, то в следващия си мач ще се бие за световната титла на Камару.

Любопитна промяна има и в ранглистата за всички категории. Лидер там остава именно Усман, но той вече е следван от Александър Волкановски. Световният шампион в категория „перо“ изпреварва носителя на пояса в средната дивизия Израел Адесаня. С победата си над Пьотр Ян и защитата на титлата в категория „петел“ Алджамейн Стърлинг също влезе в елитната компания. Той вече е под №12.