Начало ММА Ковингтън фаворит на букмейкърите срещу Чимаев
0

Ковингтън фаворит на букмейкърите срещу Чимаев

Ковингтън фаворит на букмейкърите срещу Чимаев
0

Бившият претендент за титла в UFC Колби Ковингтън е ранен фаворит срещу новата звезда на организацията Хамзат Чимаев. Това твърдят някои американски букмейкъри според Betting Insider Journal.

Само преди два дни Хамзат записа победа над втория в ранглистата на дивизията Жилберт „Дуриньо“ Бърнс, но представянето му явно не е убедило букмейкърите, че трябва да бъде фаворит срещу Колби. В три рундова битка с „Дуриньо“ Хамзат бе разклатен, а някои от събарянията му бяха защитени от бразилеца. Битката беше сравнително равностойна, но в крайна сметка съдийското решение отиде в полза на чеченеца.

На пресконференцията след UFC 273 президентът на ММА веригата Дейна Уайт намекна, че битка с Ковингътн е следващата стъпка в кариерата на набиращя популярност Хамзат. Предварителният коефициент за победа за състезателя на стокхолмския „All Stars“ е 2.15, докато този на Ковингтън е 1.74.

След последната си победа в клетката Колби заяви, че иска да премери сили с бившия му съотборник от „American Top Team“ Дъстин Порие, но към момента няма такъв насрочен двубой.

тагове:
Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".