Начало ММА Чимаев за Едуардс: Дори не съм го виждал как се бие
0

Чимаев за Едуардс: Дори не съм го виждал как се бие

Чимаев за Едуардс: Дори не съм го виждал как се бие
0

Двамата топ бойци в „полусредна“ категория на UFC Леон Едуардс и Хамзат Чимаев имат насрочен двубой и трябва да премерят сили много скоро, но чеченецът признава, че не е гледал дори един двубой на Едуардс.

Двамата имат насрочен двубой за 13-ти март, но 15-тият в ранглистата при 77-килограмовите Чимаев си няма и представа от това какво може третият в ранглистата Едуардс. Англичанинът е част от UFC от повече от 6 години, но Хамзат признава, че никога не се е интересувал от него.

„Виждал съм само видео клипове с подбрани моменти как Усман побеждава Едуардс с борба.  Ако той може така, значи аз ще унищожа Едуардс. Той няма сила и не е нищо специално. Мога да доминирам и него и Усман“, заяви категорично чеченецът пред Frontkick Online.

Въпреки, че Чимаев твърди, че не е гледал нито една битка на Едуардс, той е убеден в победата си над него.

„Искам да го смажа. Ще го унищожа. Имам девет глави до момента, искам десета. След това ще събера още“

Хамзат е непобеден в девет професионални битки. През 2020-та направи истински фурор в UFC, като записа две победи в рамките на десет дни. В тези две срещи той допусна едва четири удара. В третата си битка за годината той нокаутира Джералд Меершарт за по-малко от 20 секунди, като не допусна нито един удар.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".