Начало ММА Бърнс ще вземе премия като за победа за шоуто с Чимаев
0

Бърнс ще вземе премия като за победа за шоуто с Чимаев

Бърнс ще вземе премия като за победа за шоуто с Чимаев
0

Жилберт Бърнс ще вземе премия като за победа от невероятната битка с Хамзат Чимаев. Двамата заформиха едно от най-зрелищните мелета в последните години в клетката на UFC. Чеченецът се поздрави с успех с 3:0 съдийски гласа, като всеки присъди по 29:28 в негова полза.

Сблъсъкът бе един от подгряващите на UFC 273, но категорично обра овациите на феновете. Напълно заслужено той бе посочен и за „Мач на вечерта“, за което Бърнс и Чимаев ще приберат по допълнителни 50 хиляди долара.

След двубоя шефът на UFC Дейна Уайт обяви, че бразилецът е заслужил да вземе хонорар като за победа. „Това е един от най-добрите мачове, които съм гледал. Знаете ли още какво? Мисля да дам на Жилберт Бърнс пари като за победа. Този мач бе наистина невероятен. Един от най-готините, които някога съм виждал“, каза шефът на UFC.

Той говори със суперлативи и за Чимаев. „Кога сте виждали някой, който идва от нищото и прави подобни битки? Той току що победи втория в ранглистата на полусредна категория, една от най-тежките изобщо като съперници. Това момче е истински убиец. Премина огромен тест, при това по впечатляващ начин“.

С допълнителни премии от UFC 273 ще си тръгнат още двама от бойците. Александър Волкановски защити световната титла в категория „перо“ след нокаут над „Корейското зомби“, което му носи бонус от 50 хиляди долара за „Представяне на вечерта“. Същата сума ще прибере и ветерана Алексей Олейник, който отказа в тежка категория Джаред Вандера.