Начало Бокс Фюри с изненадваща промяна в екипа за боя с Уайт
0

Фюри с изненадваща промяна в екипа за боя с Уайт

Фюри с изненадваща промяна в екипа за боя с Уайт
0

Две седмици преди битката с Дилиън Уайт, световният шампион на WBC Тайсън Фюри предприе изненадващ ход. „Краля на циганите“ е посочил вратата на един от хората от своя екип.

На 23 април той ще брани короната срещу „Крадеца на трупове“, като на битката на стадион „Уембли“ се очертава да има близо 94 хиляди зрители. Това ще е своеобразно завръщане за Фюри на Острова, където не е боксирал от 4 години.

Въпреки че остава малко време до двубоя, Фюри е взел решение да смени един от своите кътмени. Той е посочил вратата на Джейкъб Дюран-Стич. Специалистът бе докаран в екипа на Тайсън от треньора ШугарХил Стюард, но сега няма да бъде в ъгъла на Тайсън.

Вместо това шампионът е решил да заложи на ветерана Франк Хопкинс. 76-годишният специалист е работил като кътмен в над 30 мача със заложена световна титла в тях. Най-вероятно рокадата е по желание не толкова на Фюри, колкото на неговия промоутър Франк Уорън. Именно той работи от дълго време с Хопкинс.

Този мач е огромен, наистина невероятна възможност за мен. Радвам се, че ще бъда част от него. Нямам търпение. Никой няма да е виждал нещо подобно“, каза самият Франк, потвърждавайки новината.

twitter.com