Начало Бокс От екипа на Тайсън: Осигурихме старините на Уайт
0

От екипа на Тайсън: Осигурихме старините на Уайт

От екипа на Тайсън: Осигурихме старините на Уайт
0

Мениджърът на Тайсън Фюри – Франк Уорън определи подписването на договора с Уайт като „най-мъдрото нещо, което Дилиън е правил“. Повод за изказването му е хонорарът, който „Крадеца на трупове“ ще прибере от битката със световния шампион на WBC. Двамата ще се изправят един срещу на 23 април, като се чака официално потвърждение и за мястото – стадион „Уембли“ в Лондон.

Общият хонорар за сблъсъка е 41 милиона долара. От тях 4.1 милиона са заделени за победителя. 20% от останалата сума се полага за Дилиън Уайт, което прави 7.4 милиона долара. Близо 30 пък са за „Краля на циганите“. Въпреки рекордната ставка, претендентът бавеше до последно подписването на договора, опитвайки се да вземе още няколко долара отгоре. Нещо, което в крайна сметка не се случи.

Не разбирам защо Уайт чакаше толкова време, за да подпише договора. За него това са пари, които ще променят целия му живот. Осигурихме старините му. Той трябва да е доволен, че ние спечелихме търга, защото ще получи с 2 милиона повече от нас, отколкото от Еди Хърн“, категоричен е Уорън.

Запитан дали сумата от 41 милиона долара не е била твърде голяма, предвид че Еди Хърн е предложил със седем по-малко, той отговаря: „Вижте, това е огромен мач, наистина гигантски. Вярваме, че ще доведе до сериозни постъпления, стадионът ще е пълен. В никакъв случай не приемаме, че сме дали парите като благотворителност. Печалбата ще бъде сериозна“, уверен е мениджърът.

Уорън също така коментира и следващия мач, който може да бъде промотиран. „За нас е реалистично до края на годината Тайсън да се изправи срещу Усик или Джошуа. Разбира се, първо трябва да победи Уайт, но не се съмняваме в това. Обединяващ двубой за всички пояси е наш приоритет, след като отметнем това препятствие“, каза агентът.

Oleksandr Usyk of Ukraine, left, throws a punch at Anthony Joshua of Britain during their WBA (Super), WBO and IBF boxing title bout at the Tottenham Hotspur Stadium in London, Saturday, Sept. 25, 2021. (AP Photo/Frank Augstein)