Начало Бокс WBC решава за следващия съперник на Тайсън Фюри
0

WBC решава за следващия съперник на Тайсън Фюри

WBC решава за следващия съперник на Тайсън Фюри
0

Тайсън Фюри ще научи до края на месеца името, срещу което ще трябва да брани световната си титла на WBC в тежка категория. Фаворит за битка с „Циганския крал” е Дилиън Уайт, но не е изключено да има и промяна в ситуацията.

Според един от мениджърите на британеца – Франк Уорън, Тайсън може и да не се съобрази с решението на WBC и да поеме в друга посока. „Познавайки вече много добре Тайсън, нищо не е сигурно. Той сам определя съдбата си. При всички положения няма да бързаме и да водим преговори с никого. WBC ще има съвещание в края на месеца и тогава ще стане ясно с кого ще задължат Фюри да боксира. Но това не значи, че той ще го направи”, заяви Уорън.

Прогнозите са, че Тайсън Фюри ще се завърне на ринга през март или април. Той трябваше да направи това срещу победителя от Уайт – Ото Валин, но сблъсъка пропадна поради контузия на „Крадеца на трупове”. Съмненията са, че Дилиън се оттегли от въпросния мач, за да съхрани статута си на официален претендент. От WBC обаче могат да отнемат това звание на Уайт и да се стигне дори до втори двубой на Тайсън и Валин…

Снимка: БТА