Начало Бокс Дилиън Уайт: Следващият ми мач трябва да е с Фюри
0

Дилиън Уайт: Следващият ми мач трябва да е с Фюри

Дилиън Уайт: Следващият ми мач трябва да е с Фюри
0

Дилиън Уайт изглежда няма никакво намерение да се бие с Ото Валин. Двамата трябваше да се срещнат на 30 октомври, но „Крадеца на трупове” се оттегли от двубоя. Той обяви, че има контузия на рамото, но мнозина се усъмниха в действията му.

Сега самият Уайт допълнително засили спекулациите, че е симулирал травмата, а причината е повече от ясна. Британецът не желае да рискува претендентското си място в тежка категория на WBC и ще опита да задейства връзките си, за да си осигури мач с шампиона Тайсън Фюри. Именно в тази посока е и последното интервю, което Дилиън даде „talkSPORT”:

Световната титла е във Фюри, а аз я преследвам от толкова много време, работил съм цял живот за такъв мач. Така че, какво се очаква от мен? Да се бия с Ото Валин или с Тайсън Фюри? Резонно е следващият ми мач да е с Фюри. От моя и неговия екип зависи да се разберем”, обяви Уайт.

Той държи да се изправи срещу Тайсън през пролетта на следващата година. А поводът за неговото нетърпение е съмнението, че Фюри може скоро да се оттегли от професионалния ринг.

Не знаем какво е намислил Тайсън Фюри. Утре може да каже, че се оттегля. Може пък да изчезне някъде. Вече два пъти отказва да се бие с мен. Време е WBC да наредят този мач”, каза още „Крадеца на трупове”.

Уайт вярва, че ще спечели сблъсък с „Циганския крал”, като го определи на бавен и допускащ твърде много удари. „Видяхме го в мача с Уайлдър. С течение на времето Фюри промени поведението си на ринга. Преди не позволяваше да го ударят, а сега е много по-лесна мишена. Бавен и предвидим е на ринга, което ми дава увереност, че мога да съм следващия световен шампион”, заяви британецът.