Начало Бокс Ото Валин: Уайт не се е бил с такъв като мен
0

Ото Валин: Уайт не се е бил с такъв като мен

Ото Валин: Уайт не се е бил с такъв като мен
0

Шведският исполин Ото Валин (22-1) се закани да развали сметките на Дилиън Уайт (28-2) и да го откаже от амбицията да боксира за световната титла на WBC. Двамата ще се изправят един срещу друг на 30 октомври в “О2 Арена” в Лондон.

В момента “Крадеца на трупове” е официален претендент на организацията, но ако Валин поднесе изненада, ситуацията ще се промени драстично. Битката се очаква със сериозен интерес, тъй като от нея би трябвало да се реши кой ще е следващият противник на Тайсън Фюри (31-0-1).

В интервю за подкаста „Knuckles and Gloves” шведът е категоричен, че предстоящият му съперник не е нещо, с което да не може да се справи. „За мен Уайт е стандартен боксьор – има добър гард, прилично ляво кроше и търси предимно удари в торса. Агресивен е, но нищо повече. Аз съм умен, с бързи ръце и крака. Не мисля, че досега той се е срещал с боксьор с обратен гард, като мен”, констатира Валин.

Шведът има само едно поражение в кариерата си до момента. То дойде през септември, когато отстъпи именно на Фюри по точки. „Преди този мач, нещата не бяха лесни за мен. Налагаше ми се да вземам заеми, но ситуацията се обърна. Пътят бе дълъг, но усилената работа, която положих, вече дава резултат”, каза още Валин.

Той се надява да стане вторият швед в историята, спечелил световна титла в тежка категория. Единственият досега, който е успявал да стори това, е Ингемар Йохансон през 1959 година.

Снимка: БТА