Начало Бокс Бриедис се готви за поход към всички световни титли
0

Бриедис се готви за поход към всички световни титли

Бриедис се готви за поход към всички световни титли
0

Световният шампион на IBF в полутежка категория Майрис Бриедис (27-1) е силно амбициран да обедини всички пояси в дивизията. Латвиецът се готви за защита на титлата срещу Артур Ман (17-1), като битката между двамата ще се проведе в „Арена Рига” в събота, 16 октомври.

За да съумее да стане абсолютен шампион обаче Бриедис ще трябва да извърви много сериозен път. Илунга Макабу (28-2) държи титлата на WBC, Арсен Гуламирян (26-0) е с пояса на WBA, а Лоурънс Околи (17-0) е с колана на WBO.

Ще се постарая да направя така, че всички в залата да си тръгнат доволни и да запомнят тази вечер. Да се боксирам у дома е много специално. Бил съм се из целия свят, но никъде не е толкова хубаво, колкото тук. Голямата цел обаче е отвъд този мач. Мога да обединя всички пояси и след този двубой, тръгвам в тази посока”, заяви Бриедис пред местните медии.

Единствената загуба на латвиеца датира отпреди две години, когато отстъпи на Александър Усик. Тогава украинецът стигна до най-трудния успех в кариерата си, след 2:0 съдийски гласа (114-114, 113-115, 113-115).

Претендентът Ман обаче ще опита да развали плановете на Бриедис. „Тренирам на максимум от деня, в който ми казаха, че ще се бия с Майрис. Това е най-важният двубой в кариерата ми”, каза германецът.