Начало Бокс Бриедис се завръща на ринга на 16 октомври
0

Бриедис се завръща на ринга на 16 октомври

Бриедис се завръща на ринга на 16 октомври
0

Световният шампион на IBF в полутежка категория Майрис Бриедис (27-1) ще се завърне на ринга на 16 октомври. Латвиецът ще боксира пред родна публика в „Арена Рига”, където ще защитава пояса си. Негов съперник ще бъде 30-годишният германец Артур Ман (17-1).

Двубоят ще е първи за Бриедис след повече от година пауза. За последно латвиецът срещна на ринга Юниел Дортикос на финала на сериите на WBS през септември. Тогава той спечели както титлата на IBF, така и трофея „Мохамед Али”.

Артур Ман от своя страна е бивш Интернационален шампион на WBO. Той спечели пояса през 2017-а, когато победи друг германец – Леон Харт. Единственото му поражение датира от март 2019-а, когато отстъпи в Южна Африка на местната звезда Кевин Лерена (26-1).

Това ще бъде една специална вечер за мен. От една страна е завръщането в Рига, където не съм се бил повече от две години. От друга е първата защита на световната ми титла на IBF”, сподели 36-годишният Бриедис.

Относно предстоящия си съперник, той заяви: „Артур е много опитен боксьор, който е бил част от „Зауерланд”, а това говори достатъчно за уменията му. Техничен е и това ме кара да приема това предизвикателство изключително сериозно”.

Бриедис победи Дортикос преди повече от година и сега му предстои първа защита на титлата на IBF