Начало Бокс Фюри трябвало да плати 8-цифрена сума на Уайлдър, „за да го разкара”
0

Фюри трябвало да плати 8-цифрена сума на Уайлдър, „за да го разкара”

Фюри трябвало да плати 8-цифрена сума на Уайлдър, „за да го разкара”
0

Световният шампион на WBC в тежка категория Тайсън Фюри разкри каква е сумата, която е трябвало да плати на Дионтей Уайлдър, за да избегне трети мач с него. „Циганския крал” планираше двубой с Антъни Джошуа за обединение на поясите на WBA, WBO, IBF и IBO.

Двете страни дори се бяха договорили, но буквално часове преди подписването на договора, „Бронзовия бомбардировач” отново излезе на преден план. Уайлдър спечели дело в САЩ, което принуди Фюри да отмени сблъсъка с Ей Джей и да се проведе трилогия.

По думите на британеца, той е можело да избегне такъв вариант. Това обаче е щяло да му струва 8-цифрена сума, при това приближаваща деветте цифри!

Снимка: БГНЕС

„Никой от нас не е виновен, че се стигна дотук. Светът се преобърна и COVID промени всичко. Дионтей беше прав за себе си да отиде на арбитражен съд. За мое съжаление, там посочиха, че той трябва да получи своя реванш. Знаете ли колко щеше да ми струва, за да избегна такъв вариант? 68 милиона паунда (80 милиона евро). Толкова трябваше да платим, за да прескоча Уайлдър и да осъществя мача с Джошуа”, разкри Тайсън Фюри.

Той допълни, че вместо да вади въпросната сума от джоба си, е преценил, че може пак да бие Дионтей, да вземе още пари и просто да отложи с година битката с Ей Джей. „Постъпих като бизнесмен. Така или иначе този мач няма да е проблем за мен. защо да не изкараме още някой долар допълнително? Ще го откажа от бокса и след това ще разреша стар спор с Джошуа”, каза още „Циганския крал”.

epa08323675 (FILE) – Tyson Fury (C) of Britain celebrates his victory after defeating Deontay Wilder of the USA in their WBC World Heavyweight Championship title fight at the Garden Arena in Las Vegas, Nevada, USA, 22 February 2020. The third fight between Fury and Wilder is postponed to 03 October as media reports. The fight was originally planned to take place on 18 July. EPA/ETIENNE LAURENT