Начало Бокс Сигнал от небето спасил Де ла Оя
0

Сигнал от небето спасил Де ла Оя

Сигнал от небето спасил Де ла Оя
0

Президентът на WBC Маурисио Сюлейман изрази мнение, че съдбата е имала пръст и се е намесила в отмяната на мача между Оскар де ла Оя и Витор Белфорт. Според него, „Златното момче” не трябва да се връща на ринга след 12 години отсъствие.

Именно бившият световен шампион в 6 теглови категории трябваше да се изправи срещу легендата на UFC на галавечерта във Флорида миналата седмица. Вместо това Де ла Оя бе сменен в последния момент от Ивендър Холифийлд и всички видяхме как свърши това.

„Златното момче” се оттегли от въпросния мач заради положителен резултат за коронавирус. Той дори изкара три дни в болницата под наблюдение, преди да се завърне у дома.

За мен това, което се случи с Оскар, бе като сигнал от небето. Той бе спасен от Господ, заразявайки се с коронавирус и отменяйки мача. За него нещата щяха да загрубеят много бързо и много сериозно, ако се бе качил на ринга”, коментира Сюлейман.

Шефът на WBC бе един от инициаторите за завръщането на Майк Тайсън преди година в мача с Рой Джоунс-младши. Той обаче се изказа твърдо против опита на Ивендър Холифийлд да боксира на 58-годишна възраст и изглежда е имал право в тази си позиция.