Начало Бокс Звезди не искат профи боксьори на Олимпийски игри
0

Звезди не искат профи боксьори на Олимпийски игри

Звезди не искат профи боксьори на Олимпийски игри
0

Някои от най-големите звезди в бокса се против даването на възможност на професионалисти да се състезават на Олимпийски игри.

Подобна идея се коментира от години, като сега президентът на Световния боксов съвет (WBC) Маурисио Сюлейман разкри кои имена за на негова страна в тази дискусия.

„Говорих с Оскар де ла Оя и Мани Пакиао и получих същия отговор от тях: не на професионалисти в Олимпийските игри. Има огромна разлика, аматьорите търсят повече удари, за да правят точки, така печелят мачовете си, докато професионалистите притежават опит и зрялост да подготвят удари за максимално нанасяне на щети в търсене на победа чрез нокаут. Говорих с много боксьори, „Канело“ ми каза: „Как да гледам златния си медал като ще знам, че съм унищожил мечтите на млад човек, който се е опитвал да пробие в този спорт?“.“, каза Сюлейман.

Шефът на WBC даде и предложение всеки професионалист, който иска да се бие на Олимпийски игри, първо да получава 2-годишна забрана за участие в профи двубои, поне под шапката на ръководената от него организация, и чак след това да участва на Игри.

„Двугодишното вето не е най-важно, повече ни интересува проблемът, че ако се случи нещо лошо, това може да е краят на бокса. Не можем да си позволим да поставяме под въпрос живота и здравето на боксьорите на ринга заради бизнес“, добави президентът на WBC.