Начало Бокс Спонг побесня: Всичко е манипулирано, за да не победя Усик
0

Спонг побесня: Всичко е манипулирано, за да не победя Усик

Спонг побесня: Всичко е манипулирано, за да не победя Усик
0

Тайрън Спонг е бесен на положителните проби за забранени стимуланти и отстраняването му от двубоя с Олександър Усик. Американецът е убеден, че всичко е манипулирано, за да не победи украинеца. Двубоят между двамата трябваше да се състои на 12 октомври, но стана ясно, че Спонг е дал положителна проба за забраненото вещество кломифен.

„Това е постановка. Напълно отричам някога да съм приемал препарата, посочен в доклада на WADA. Помолих „Б“ пробата ми да бъде отворена в лаборатория по мой избор. Пробите, които ми бяха взети миналата седмица по искане на Боксовата Комисия на щата Илинойс, показаха, това, което винаги съм знаел – че съм чист боксьор.

Помолих „Matchroom“ публично да потвърди, че пробите, взети от мен само преди няколко дни са отрицателни. Всяка положителна проба е невъзможна и според мен пробата е манипулирана, за да ме отстранят от този двубой и да не победя Усик“, каза Спонг.

„Доброволно се съгласих да бъде проверен от WADA, защото нямам какво да крия. Няма да се успокоя, докато не изчистя името си от това абсурдно обвинение. Ще си търся правата по съдебен път“, допълни американецът.