Начало Бокс Кубрат Пулев: България е уникална страна, която винаги ще бъде в моето сърце
0

Кубрат Пулев: България е уникална страна, която винаги ще бъде в моето сърце

Кубрат Пулев: България е уникална страна, която винаги ще бъде в моето сърце
0

Европейският шампион за професионалисти Кубрат Пулев за пореден път заяви, че е горд да се бие за България и никога не би я сменил за чужд флаг.

„Въпросът да се състезавам за друга държава никога не е стоял на дневен ред пред мен. Много съм щастлив, че прославям България и българското знаме. За мен това е уникална страна, която винаги ще обичам и която ще бъде в моето сърце. Това е по-важно от парите. Чувствам се радостен, когато виждам своето име в топ 5 на най-добрите боксьори в супертежка категория. Това е гордост за мен. И няма сила на този свят, която може да ме накара да не обичам моята страна и да намразя българския народ.“, обяви Пулев.

Кобрата приветства по-строгия контрол върху използването на забранени вещества в спорта.

„Лично аз съм доволен от сегашната ситуация, тъй като е несправедливо да си 4-5 месеца в режим на максимални тренировки за подготовка, а след това да излезеш на ринга срещу някой, който се е напомпал с химия. Не е честно, само заради това че има по-голяма сила и е физически по-здрав. Това е и причината да съм привърженик на тези проверки. Ние всички трябва да бъдем поставени при равни условия. Мога да дам като пример ситуацията, в която бях аз преди мача с Владимир Кличко. Тогава мен ме проверяваха всяка седмица. Следиха всяка моя стъпка – когато излизах на ресторант, кафе. Във всеки един момент бях под прицела на антидопинговата агенция. В същото време Кличко отказа проверките и мина само една преди двубоя. Това не само е несправедливо, но и неспортстменско. Не трябва да има двойни стандарти“, заяви Пулев.

За него европейската титла за професионалисти означава голям престиж.

„Вече съм бил шампион на Европа, включително сред аматьорите. При професионалистите аз загубих титлата, но сега отново си я върнах. Изпитвам познато и приятно чувство. Професионалният бокс на Стария континент е достатъчно силно развит. И притежанието на титлата е голям престиж“, коментира българинът.

Според Пулев ситуацията в супертежка категория винаги е била интересна, но сега особено много привлича вниманието с имена като Фюри, Кличко, Дионтей Уайлдър, Антъни Джошуа, Джоузеф Паркър, Александър Поветкин и той самият.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.