Начало Бокс Карл Фроч: Белю може да нокаутира Усик

Карл Фроч: Белю може да нокаутира Усик

Карл Фроч: Белю може да нокаутира Усик
0

Бившият световен шампион в супер средна категория – Карл Фроч, сподели прогнозата си за предстоящия сблъсък между Тони Белю (30-2-1) и неоспоримия шампион в полутежка категория Олександър Усик (15-0-0).

Мегасблъсъкът е тази събота вечер в Манчестър, а залогът ще са 4-те пояса на 31-годишния украинец.

Под някаква форма този мач се явява последен и за двамата боксьори – 35-годишния Белю обяви, че това най-вероятно ще бъде неговия финален професионален двубой, а пък Усик ще се насочи към тежката категория, където вече е вперил поглед в друг британец – Антъни Джошуа.

Без никакви съмнения, срещата между Белю и Усик може да се превърне в класика, защото и двамата боксьори разполагат с много сила в ударите си и имат едни от най-подвижните крака сред тежките, а и не трябва да се подценява факта, че Усик е с обратен гард.

Именно в тежките ръце на Белю вярва и Карл Фроч, който от няколко години е коментатор за „Sky Sports Boxing“.

„Това, че Белю мисли за отказване от бокса след този мач, ме навежда на мисълта, че е направил много добър подготвителен лагер.

Когато аз се отказвах, в главата ми се въртеше само едно нещо – „Това е последният ти лагер, затова дай всичко от себе си“. Колкото и тежки да са тренировъчните сесии, се надъхваш от това, че повече никога няма да ти се налага да преминаваш през това и искаш да го направиш перфектно.

Белю и треньорът му Дейвид Колдуел трябва да имат перфектна стратегия за мача. Според мен трябва да не позволява лесни удари, да държи гарда високо и за първите 5-6 рунда да се опитва да притиска Усик. Ще трябва да използва краката си повече и да не оставя Усик на мира. Това може и да не му спечели рундовете, но със сигурност ще измори украинеца за втората част на двубоя.

Тони има великолепни ръце и ако вкара лявото си круше, Усик ще бъде приспан. Вярвам, че точно това ще се случи, защото Белю знае как да използва силните си страни.

Важното е да не се предава до самия край на мача. Вярвам, че Тони ще го нокаутира и за пореден път ще шокира света“, заяви 41-годишният Фроч.