Начало Бокс Историята, която мотивира Тони Белю
0

Историята, която мотивира Тони Белю

Историята, която мотивира Тони Белю
0

Тони Белю ще се изправи срещу страшилището Олександър Усик на 10 ноември в Манчестър, а залогът ще бъдат четирите титли на 31-годишният украинец в полутежката дивизия. 35-годишният боксьор разказа историята, която го е вдъхновила и заради която ще спрес бокса след мача с Усик.

„Беше една среща преди 2 години. С Андре Уърд правихме заедно филма „Крийд“. Бяхме в един камион и той ми каза: „Знаеш ли какво е нещото, което най-много уважавам в теб?“. Нямах представа, че знае кой съм аз, а той отвърна: „Това, че си готов да се биеш с всеки и да победиш всеки“, започна разказа си Белю.

Андре Уърд се оттегли от бокса непобеден в 32 двубоя – спечелил олимпийска титла, както и поясите в средна и лека-тежка категория.

„Вече знаех, че съм спечелил. Той ми каза това, което сам мисля за себе си – че никога няма да се откажа от двубой с някого, че винаги ще се бия до край и ще давам всичко от себе си… И тогава никога няма да бъда победен.

Ще намеря начин да се справя с чудовището Усик. Не знам как и в кой момент, но ще се случи. Ще го хвана и ще усети нещо, което никога не е усещал. След като взема и четирите му титли ще спра с бокса“, каза още Белю.