Начало Бокс И Де ла Оя готов да се завърне (ВИДЕО)
0

И Де ла Оя готов да се завърне (ВИДЕО)

И Де ла Оя готов да се завърне (ВИДЕО)
0

Оскар де ла Оя стана поредното голямо име в бокса от близкото минало в списъка с желаещи да подновят кариерата си.

Световният шампион в 6 различни категории и златен медалист от Олимпийските игри в Барселона през 1992 г. до 61 кг обяви, че не изключва отново да се качи между въжетата, следвайки примера на Майк Тайсън и Ивендър Холифийлд, които вече тренират усилено за двубои.

„В интерес на истината искам първо да видя какво ще направи Тайсън. Тренирам, работя във фитнеса, поддържам форма. Със сигурност не съм във форма за 12 рунда. Но съм сигурен, че мога да стигна до там. Ще видим. Нека видим първо как ще се представи Тайсън, какви са рефлексите му, дали ще издържи повече от 3-4 рунда. Ще взема решението си след това“, заяви Де ла Оя пред „The Ring“.

Снимка: БТА

47-годишният американец призна и в каква категория би се завърнал, както и срещу какъв съперник предпочита да се изправи.

„Наистина го обмислям. Срещу всеки от най-добрите. Все още имам шампионска психика. Ще бъде в средна категория, ако ще е в лека средна, по-добре да е срещу някой, който идва от полусредна. Всеки от най-добрите в нея става. Без значение кой е“.