Начало Бокс Неоспорим шампион пожела Тайсън или Холифийлд
0

Неоспорим шампион пожела Тайсън или Холифийлд

Неоспорим шампион пожела Тайсън или Холифийлд
0

Един от последните неоспорими световни шампиони по бокс в тежка категория Ридик Боу е готов да се изправи срещу Майк Тайсън или Ивендър Холифийлд.

Американецът, който ще навърши 53 години следващият месец, стана поредният желаещ да се пробва срещу двете легенди, обявили намеренията си да се завърнат на ринга. За последно Боу се боксира през 2008 г. след 3-годишно прекъсване, като победи Джин Пукал в Германия с единодушно решение. Зад гърба си „Голямото татенце“ има 43 победи, 1 загуба и един мач без резултат.

View this post on Instagram

That was fun thanks @familyfeudabc. Bowe

A post shared by Riddick Bowe (@riddickbowe) on

„Феновете искат отново да ме видят, ще се бия. Искам да ги направя щастливи. Също така искам да бъда запомнен като един от тези, дали всичко от себе си за да бъде боксът велик. Официално е. Всъщност, нека го кажа така: официално се завръщам и искам мач. Хайде, Майк Тайсън, Ивендър Холифийлд“, каза Боу пред „Сън“.

View this post on Instagram

@evanderholyfield

A post shared by Riddick Bowe (@riddickbowe) on

Боу вече има опит с двете легенди, с които го свързват професионални и лични спомени. Една от 43-те му победи на ринга е именно над Холифийлд – през с технически нокаут в 8-я рунд през 1995 г. „Голямото татенце“ има обща история и с Тайсън, като двамата са били съученици в 6-ти клас.

„С Тайсън ходехме в едно и също училище. Познавахме се доста добре. Започнахме почти по едно и също време, бяхме от един и същи квартал. Но след това тръгнахме по различни пътища и боксът ни се разви. Разбира се, и двамата успяхме и станахме световни шампиони. Много съм развълнуван и искам да се бия с Майк сега… Ще се бия с него когато пожелае – в демонстративен мач или в професионален“, разката ветеранът.

Боу беше неоспорим световен шампион от 13 ноември до 14 декември 1992 г. След това, обаче, WBC му отне пояса заради нежелание да се бие с Ленъкс Люис – последният до момента неоспорим световен шампион в тежка категория.