Начало Бокс И Бърнард Хопкинс се усъмни в Тайсън и Холифийлд
0

И Бърнард Хопкинс се усъмни в Тайсън и Холифийлд

И Бърнард Хопкинс се усъмни в Тайсън и Холифийлд
0

Скептицизмът относно завръщането на Майк Тайсън и Ивендър Холифийлд на ринга се разпространява с огромна скорост, като поредният, присъединил се към съмненията, стана легендата Бърнард Хопкинс.

Носителят на титли в няколко категории се „пенсионира“ на 51 години, след като на три пъти подобри рекорда за най-възрастен световен шампион. Първо, на 46, задмина постижението на Джордж Форман, а след това на два пъти отново спечели титла – на 48 и 49. Сега, вече 55-годишен, Хопкинс изрази съмнение относно подбудите на Тайсън и Холифийлд да се качат отново на ринга, съответно на 54 и 57.

„Решението не е мое. Въпросът е дали ще получат медицинско разрешение. Къде ще се бият, в Дубай? Няма да е в САЩ. Ако не минат физическия тест, няма да се бият с никого, така че решението ще е на комисията. Никой не иска да изцапа ръцете си с кръв, ако нещо се случи на тези двамата. Вече са на възраст, а това е тежък спорт и, ако нещо се случи, не мисля, че ще бъде в САЩ. Не смятам, че тук ще получат лицензи“, каза Хопкинс пред IFL TV.

Бившият шампион дори отиде още по-далеч, като допусна, че двамата правят всичко от нужда от пари. И дори им предложи финансова помощ, но при едно условие.

„Бой без ръкавици? Ако някой има нужда от няколко долара, имам благотворителна организация. Но трябва да подпишат договор с мен, че няма да се връщат в ринга. Ако се говори за бой с голи ръце, то някой сериозно го е закъсал и има финансови проблеми. Защото без ръкавици е коренно различно от това, което си правил през по-голямата част от живота си“.