Начало Бокс Спряха правата на Холифийлд
0

Спряха правата на Холифийлд

Спряха правата на Холифийлд
0

Ивендър Холифийлд няма да може да се върне на ринга през следващите 30 дни. Това стана ясно, след като от Щатската боксова комисия на Флорида обявиха, че той е със спрени права в рамките на един месец. Причината – нокаутът, който легендата претърпя в мача с Витор Белфорт през миналата седмица.

Легендата, който през следващия месец ще навърши 59 години, е получил медицинска забрана от местната комисия. Това се случва, въпреки че срещата с бившия шампион на UFC бе обявена за демонстративна. Именно като такава тя получи и разрешение изобщо да се състои на територията на Флорида, след като от Калифорния не допуснаха подобен развой.

Припомняме, че Ивендър не изглеждаше на себе си в мача с Белфорт. Ветеранът едва се движеше срещу 44-годишния си съперник. Холифийлд сериозно притесни със състоянието си още преди двубоя, като се появиха коментари, че такъв дори не трябва да се провежда.

След поражението обаче ветеранът оспори резултата и обвини съдията, че не е трябвало да прекратява мача. Това се случи след три поваляния на пода на Холифийлд и категоричната невъзможност той да продължи да поема удари от развилнелия си Белфорт.