Начало ММА Волкановски запази пояса с технически нокаут срещу „Корейското зомби“

Волкановски запази пояса с технически нокаут срещу „Корейското зомби“

Волкановски запази пояса с технически нокаут срещу „Корейското зомби“
0

Александър Волкановски (24-1) направи трета защита на титлата си в категория перо на UFC. 33-годишният шампион се изправи срещу Чан Сун Юн (17-7) в главното събитие на UFC 273 в Джаксънвил, САЩ.

„Корейското зомби“ влезе в битката като заместник на контузения Макс Холоуей.

Битката за пояса продължи в четири рунда, в които Волкановски показа много зрялост, майсторство и доминация, а претендентът за пореден път умението си да понася тежки удари и изключителна издръжливост.

След тейкдаун в края на третия рунд и тежка серия от удари в главата на Юн, от ъгъла на кореецът не взеха решение да прекратят мача в паузата. Това го направи 50 секунди по-късно реферът Хърб Дийн с технически нокаут, като прецени, че южнокореецът не е в състояние да продължи.

Първи рунд

„Зомбито“ зае позиция в центъра на клетката, докато 33-годишният британец заложи на контраатаки. Шампионът демонстрира хладнокръвност и търпение. Кореецът рядко пласираше удари, а за сметка на това получаваше ответен всеки път. Освен това, 35-годишният Чан Сун Юн не намираше отговор, когато бе атакуван. С напредване на времето шампиона се разигра и започва да ускорява темпото, докато „Зомбито“ изглеждаше доста по-бавен. Лицето му започна да се подува, а два удара сериозно го разклатиха. Волкановски успя да запише и тейкдаун в оставащата минута до края, но „Зомбито“ съумя да се изправи, след което бе разклатен на два пъти с ляво кроше.

Втори рунд

Претендентът за титлата опита да смени тактиката и тръгна с лоукик в този рунд, но получи мигновено отговор със същия арсенал. Последва здраво кроше от страна на шампиона. Кореецът не успяваше да смогне на темпото на шампиона и да намира отговор срещу Волкановски. Ново разклащане за Юн дойде с ляво кроше при засрещане, но и този път оцеля. „Зомбито“ опита с предни кикове, което му се получи за кратко, но от другата страна му отговориха с мощно дясно кроше и поредна загуба на баланс. Волкановски притисна кореецът до мрежата, след което го събори. Юн се изправи, но нямаше време да си поеме въздух, тъй като шампионът седеше на близка дистанция и се възползваше от всяка ситуация.

Трети рунд

От ъгъла на „Корейското зомби“ го посъветваха да рискува повече. Частта започна с размени между двамата, като дори едно Юн порази шампиона с едно дясно кроше. Двамата разнообразиха комбинациите си и това вдигна малко и публиката. „Зомбито“ пробва и с ъперкът, но в отговор получи атака с колене. Успеваемостта на Волкановски при ударите бе изключително висока (58%). 20 секунди преди сирената Волкановски свали с дясно кроше опонента си и започна да го налага с мошни крошета в главата, но времето изтече.

Четвърти рунд

В щаба на „Зомбито“ не видяха, че той няма повече сили, а продължиха със съветите как да го контрира. Реферът извиква доктора и попита корееца дали иска да се бие. Прецениха това да се случи. Волкановски видя възможност да приключи мача и беше безпощаден – атакуваше по цялото му тяло. След две десни крошета след близо 50 секунди игра, главата на „Корейското зомби“ се завъртя настрани и реферът вдигна ръце за край.