Начало ММА Корейското зомби се завърна към победите в UFC

Корейското зомби се завърна към победите в UFC

Корейското зомби се завърна към победите в UFC
0

Чан Сун Юн победи с единодушно съдийско решение  Дан Иге в главната битка от събитието UFC Vegas 29. Срещата в Лас Вегас бе в категория „перо“ и се игра в пет рунда, в който видяхме три тейкдауна на сметката на корееца и дори той бе близо до преждевременното ѝприключване.

„Корейското зомби“ показа, че продължава да бъде боец, който не трябва да бъде подценяван. В последната си среща (б.р. – 18-ти октомври 2020 г.) 34-годишният състезател от Южна Корея отстъпи пред Браян Ортега, но сега се завърна на победната линия и записа своя 17-ти успех в ММА.

В началните минути Юн бе малко колеблив и получи няколко по-тежки удара в оспорвания първи рунд. Вторият започна с мощно дяшно кроше на Зомбито, което прати за кратко на земята 29-годишния боец от Сан Клементе. Двамата продължиха да си разменят удари и да залагат повече на играта в стойка. Кореецът усети, че трябва да пренесе действията на земята и опита в края на втората част да приложи „риър нейкед чоук“, но неуспешно. Зомбито получи и неприятна аркада над лявата вежда.

В третата част „Кроейското Зомби“ без да се бави пренесе играта на пода, търсейки да заключи опонента си с триъгълник и имаше критичен момент в средата на рунда, в която Иге бе близо до това да се предаде. Боецът от Калифорния обаче оцеля и тук.

В четвъртият рунд американецът опита да промени инерцията на битката и се върна към тактиката си да търси попадения в тялото на „Корейското Зомби“, но получи и акрада под дясното си око. В началото на петия рунд дори впечатли с мощно ляво кроше.

„Зомбито“ отвърна с опасен удар с коляно, а боят се пренесе отново на земя. От ситуацията се възползва Чан Сун Юн, който зае удобна позиция по гръб и с граплинг уменията си контролира оставащите секунди до края.

За Дан Иге това е четвърта загуба, като той има и 15 победи.